Hozzávalók
A rétegezéshez
- 5 db burgonya szeletelve
- 300 g norvég lazacfilé
- 80 g vaj
- 1 csokor friss kapor
- ½ db lime leve
Az öntethez
- 4 db tojás
- 250 g krémsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ fej hagyma
- 250 ml tejszín
- 4 csipet só
- 3 csipet bors
- 2 csipet szerecsendió
Hozzávalók
A rétegezéshez
- 5 db burgonya szeletelve
- 300 g norvég lazacfilé
- 80 g vaj
- 1 csokor friss kapor
- ½ db lime leve
Az öntethez
- 4 db tojás
- 250 g krémsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ fej hagyma
- 250 ml tejszín
- 4 csipet só
- 3 csipet bors
- 2 csipet szerecsendió
A meghámozott burgonyákat kb. fél cm vastagságúra szeleteljük, és forró, sós vízbe dobva 8-10 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A lazacfilé bőrét levágjuk, és kisebb kockákra szeleteljük a halat.
Egy edényben összekeverjük az „öntet” hozzávalóit.
A tepsit kikenjük a vajjal, majd lerakunk egy réteg burgonyát, amire megy egy réteg lazac, kevés kapor és vajdarabkák, majd még kétszer megismételjük a folyamatot. A lime levével meglocsoljuk a lazacos burgonyát, majd ráöntjük az öntetet. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kb. 10 percig pihenni, hogy szebben szeletelhető legyen.
Ha tetszett a lazacos rakott burgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!