Hozzávalók
- 30 dkg brokkoli
- 60 dkg lazacfilé
- 40 dkg lasagne tészta
- 1 fej nagyobb fehér hagyma
- 3 dl száraz fehérbor
- 3 dl zöldségalaplé
- 4 dl tejszín
- 3 - 4 ek vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 15 dkg zsíros jellegű sajt (cheddar, gouda, edami)
- ½ tk fehérbors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 db kezeletlen citrom héja
- ½ csokor metélőhagyma
- só
Lazacos lasagne
Hozzávalók
- 30 dkg brokkoli
- 60 dkg lazacfilé
- 40 dkg lasagne tészta
- 1 fej nagyobb fehér hagyma
- 3 dl száraz fehérbor
- 3 dl zöldségalaplé
- 4 dl tejszín
- 3 - 4 ek vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
- 15 dkg zsíros jellegű sajt (cheddar, gouda, edami)
- ½ tk fehérbors
- 0.25 db szerecsendió
- 1 db kezeletlen citrom héja
- ½ csokor metélőhagyma
- só
Egy felforrósított serpenyőben felolvasztjuk a vajat és alacsony lángon megpároljuk az aprított hagymát. Ha a hagyma már puha, feljebb vesszük a lángot, felöntjük a borral és a felére forraljuk. Ha ez megvan, akkor öntjük hozzá az alaplét és ismét elfőzzük a lé felét. Alacsony lángon hozzáadjuk a tejszínt és elkeverjük. Beletesszük a reszelt parmezánt és cheddar sajtot, a frissen reszelt szerecsendiót és citromot, a felaprított metélőhagymát, végül sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon rotyogtatjuk tovább.
A brokkolit kis rózsákra szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük majd leszűrjük. Egy éles késsel vékony szeletekre vágjuk a lazacot. Egy tűzálló tál aljára egy kis mártást öntünk, elegyengetjük majd rárakunk egy réteg lasagne tésztát, arra egy réteg lazacszeletet, majd mehet egy adag brokkoli és végül meglocsoljuk a mártással. Ezt addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és a tál meg nem telik. Fontos, hogy az utolsó réteg egy sor lasagne tészta és azon egy adag mártás legyen. 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük. Kb. 13 percnél kivesszük a sütőből és megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük további 12-13 percre. Összesen kb. 25 percig sütjük.