Hozzávalók
- 1.2 kg harcsafilé
- 4 fej hagyma
- 200 g füstölt szalonna
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml tejföl
- 1 ek liszt
- 100 ml tejszín
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika ( nem csípős)
- 150 g tarhonya
- olaj
Magyaros harcsapaprikás úttörőgombóccal
Hozzávalók
- 1.2 kg harcsafilé
- 4 fej hagyma
- 200 g füstölt szalonna
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml tejföl
- 1 ek liszt
- 100 ml tejszín
- 1 db paradicsom
- 1 db TV paprika ( nem csípős)
- 150 g tarhonya
- olaj
A tarhonyát kevés olajon alaposan megpirítjuk és kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, lassú tűzön addig főzzük, amíg az összes levét felitta illetve elfőtte. A harcsát 3×3 cm-es kockákra vágjuk és besózva állni hagyjuk egy kicsit. A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, a szeleteket beirdaljuk és zsírjára sütjük. A szalonnát kivesszük az edényből és az apróra vágott hagymát a szalonna visszamaradt zsírjában üvegesre pirítjuk.
Kissé hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük benne a pirospaprikát és mehet bele az apróra vágott paprika és paradicsom, majd egy kevés víz is. Nagyjából 1 óra alatt szétfőzzük az alapot, ezután tesszük hozzá a tejszínt és a tejfölös habarást (a tejfölben kikevert lisztet) és 5-10 percig főzzük. Hozzáadjuk a halat és kb. 10 percig együtt főzzük. Kész is vagyunk: a tarhonyából szedünk a tányéra egy adaggal, majd mehet rá a harcsapaprikás! Egy-két szelet erős paprikával díszítjük, aztán felfaljuk az egészet.