Hozzávalók
- 500 g friss vagy fagyasztott garnéla
- 7 gerezd fokhagyma
- 500 ml passata
- 5 ek olívaolaj
- 2 tk paradicsompüré
- 1 tk balzsamecet
- 1 csokor friss bazsalikom
- 100 ml víz
- sült paradicsom
A sült paradicsomhoz
- 250 g koktélparadicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só, bors
A tálaláshoz
- pirított bagett
Paradicsomos garnéla
Hozzávalók
- 500 g friss vagy fagyasztott garnéla
- 7 gerezd fokhagyma
- 500 ml passata
- 5 ek olívaolaj
- 2 tk paradicsompüré
- 1 tk balzsamecet
- 1 csokor friss bazsalikom
- 100 ml víz
- sült paradicsom
A sült paradicsomhoz
- 250 g koktélparadicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só, bors
A tálaláshoz
- pirított bagett
A sült paradicsomhoz az elfelezett koktélparit egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A garnélát, ha fagyasztott, akkor felengedjük. Az olívaolajon picit megpároljuk az apróra vágott fokhagymát. Rárakjuk a paradicsompürét, és kicsit lepirítjuk. Felöntjük a passatával, a vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a balzsamecetet és a bazsalikom apróra vágott szárát. Felforraljuk, majd 10 percig rotyogtatjuk. Ekkor belerakjuk a garnélát és a sült paradicsomot. Kb. 7-8 percig főzzük még. A legvégén belerakjuk a bazsalikom apróra vágott leveleit is, és pirított bagett szeletekkel tálaljuk.
Ha tetszett a paradicsomos garnéla receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!