Hozzávalók
A kekszhez
- 80 g rozsliszt
- 100 g liszt
- 8 g keményítő
- 70 g dió
- 2 csipet só
- 100 g vaj
- 1 ek méz
- 1 db tojás
A páchoz (gravlax)
- 130 g só
- 130 g cukor
- 1 db lime héja
- 1 db citrom héja
- 2 szál kapor
- 1 tk koriandermag
A tatárhoz
- 2 db pisztrángfilé
- 30 g lila hagyma
- 25 g kapribogyó
- 10 g mustár
- 2 tk Worcester szósz
- 2 ek tejföl
- ½ db lime leve
Pisztrángtatár diós keksszel
Hozzávalók
A kekszhez
- 80 g rozsliszt
- 100 g liszt
- 8 g keményítő
- 70 g dió
- 2 csipet só
- 100 g vaj
- 1 ek méz
- 1 db tojás
A páchoz (gravlax)
- 130 g só
- 130 g cukor
- 1 db lime héja
- 1 db citrom héja
- 2 szál kapor
- 1 tk koriandermag
A tatárhoz
- 2 db pisztrángfilé
- 30 g lila hagyma
- 25 g kapribogyó
- 10 g mustár
- 2 tk Worcester szósz
- 2 ek tejföl
- ½ db lime leve
A kekszhez a liszteket, a keményítőt, az aprított diót és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tojást, és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszúróval, derelyevágóval vagy késsel formázzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
Egy tálban összekeverjük a sót, a cukrot, a lime- és citromhéjat, a kaprot és koriandermagot, majd betakarjuk vele a pisztrángot. 2 órát így hagyjuk, majd kivesszük a halat, lemossuk róla a ráragadt pácot, és szárazra töröljük.
A halat lebőrözzük és apróra vágjuk a hagymával és a kapribogyóval együtt. A többi hozzávalóval jól összekeverjük, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Ha tetszett a pisztrángtatár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!