Hozzávalók
- 240 g konzerv tonhal (olaj vagy lé nélkül)
- 200 g ricotta
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 db citrom leve és héja
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db tojás
- 5 ek panko morzsa
- só, bors
- bő olaj a sütéshez
A bundázáshoz panko morzsa
A tálaláshoz
- csípős szósz
- 1 csomag rukkola
Ricottás tonhalgolyók
Hozzávalók
- 240 g konzerv tonhal (olaj vagy lé nélkül)
- 200 g ricotta
- 3 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 db citrom leve és héja
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db tojás
- 5 ek panko morzsa
- só, bors
- bő olaj a sütéshez
A bundázáshoz panko morzsa
A tálaláshoz
- csípős szósz
- 1 csomag rukkola
A hozzávalókat egy tálban alaposan összekeverjük. Pár percig hagyjuk állni, majd tetszőleges méretű golyókat formázunk belőle és panko morzsába forgatjuk.
Aranybarnára sütjük őket, bő olajban, majd egy papírtörlőre kiszedjük. Csípős szósszal és friss rukkolával tálaljuk.
Ha tetszett a ricottás tonhalgolyók receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!