Hirdetés

Sült harcsafilé bazsalikomos-kapribogyós gremolátával

Hozzávalók

2
főre
+

A halhoz

500 g harcsafilé
1 ek olívaolaj
1 db citrom leve

A krumplipüréhez

500 g krumpli
50 g vaj
50 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 - 2 cm-es friss szerecsendió

A gremolatahoz

1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 tk kapribogyó
50 g szárított paradicsom
1 db citrom frissen lereszelt héja
3 - 4 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült harcsafilé bazsalikomos-kapribogyós gremolátával

Ez a harcsa, pont az a kaja, amit szívesen ennék a Balaton-parton. :D Fontos, hogy próbáljunk jó minőségű halat beszerezni hozzá, mert attól lesz igazán tökéletes! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A halhoz

500 g harcsafilé
1 ek olívaolaj
1 db citrom leve

A krumplipüréhez

500 g krumpli
50 g vaj
50 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 - 2 cm-es friss szerecsendió

A gremolatahoz

1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 tk kapribogyó
50 g szárított paradicsom
1 db citrom frissen lereszelt héja
3 - 4 ek olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A hal zsíros részeit levágjuk (ha van). Sózzuk, borsozzuk és az olívaolajon közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megpirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot és 5-5 percig sütjük mindkét oldalán. Ha kész, egy kis citromlével meglocsoljuk.

A krumplit megfőzzük, leszűrjük és átnyomjuk egy krumplinyomóval. Ezután belekeverjük a krumplipüré összes többi hozzávalóját.

A gremolata hozzávalóit egy késsel alaposan apróra vágjuk és az olívaolajjal fellazítjuk. Tálalásnál rakunk egy kevés krumplipürét a tányérra, ráültetjük a halszeleteket és meglocsoljuk a gremolatával.

Ha tetszett a sült harcsafilé receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások