Hozzávalók
- 3 db tisztított egész pisztráng
- só, bors
A koriandereshez
- 1 kis csokor friss koriander
- 2x2 cm-es friss gyömbér
- 2 szelet lime
A magyaroshoz
- 15 g zsírszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet pirospaprika
A narancsos-rozmaringoshoz:
- 1 db narancs (1 szelet, a reszelt héja és pár csepp a levéből)
- 1 ág kisebb rozmaring
- 1 ek olívaolaj
Sült pisztráng háromféleképpen
Hozzávalók
- 3 db tisztított egész pisztráng
- só, bors
A koriandereshez
- 1 kis csokor friss koriander
- 2x2 cm-es friss gyömbér
- 2 szelet lime
A magyaroshoz
- 15 g zsírszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet pirospaprika
A narancsos-rozmaringoshoz:
- 1 db narancs (1 szelet, a reszelt héja és pár csepp a levéből)
- 1 ág kisebb rozmaring
- 1 ek olívaolaj
A pisztrángokat kívül-belül sózzuk, borsozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A koriandereshez a koriander szárát levágjuk és ezt beletöltjük a halba, a vékonyra szeletelt gyömbérrel és lime-mal együtt. A magyaroshoz egy késsel a halba kis mélyedéseket szúrunk és akkorára vágjuk a szalonnát, ami belefér. Egy kis szelet fokhagymát is rakunk a szalonna mellé.
A narancsoshoz a hal hasába dugjuk a felezett narancsszeletet és a rozmaring ág felét. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 1 evőkanál olívaolajat pár csepp narancslével, a maradék aprított rozmaringgal és a reszelt narancshéjjal elkeverjük.
Ha megsültek a halak, kivesszük, az első verziót megszórjuk a megmaradt korianderzölddel, a másodikat egy csipet paprikával az utolsót pedig meglocsoljuk a narancsos olívaolajjal.