Hirdetés

Sült pisztráng háromféleképpen

Hozzávalók

Hozzávalók
3
darabhoz
3 tisztított egész pisztráng
só, bors

A koriandereshez

1 kis csokor friss koriander
2x2 cm nagyságú friss gyömbér
2 szelet lime

A magyaroshoz

15 g zsírszalonna
1 gerezd fokhagyma
1 csipet pirospaprika

A narancsos-rozmaringoshoz

1 db narancs (1 szelet, a reszelt héja és pár csepp a levéből)
1 kisebb ág rozmaring
1 ek olívaolaj
Hirdetés

Sült pisztráng háromféleképpen

Karácsonykor (pedig nem csak ilyenkor kellene :/ ) esszük a legtöbb halat. Most megmutatom, hogy a sült pisztrángot is fel tudjátok dobni néhány ízesítővel, amit aztán egész évben süthettek! :D
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
3
darabhoz
3 tisztított egész pisztráng
só, bors

A koriandereshez

1 kis csokor friss koriander
2x2 cm nagyságú friss gyömbér
2 szelet lime

A magyaroshoz

15 g zsírszalonna
1 gerezd fokhagyma
1 csipet pirospaprika

A narancsos-rozmaringoshoz

1 db narancs (1 szelet, a reszelt héja és pár csepp a levéből)
1 kisebb ág rozmaring
1 ek olívaolaj

A pisztrángokat kívül-belül sózzuk, borsozzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A koriandereshez a koriander szárát levágjuk és ezt beletöltjük a halba, a vékonyra szeletelt gyömbérrel és lime-mal együtt. A magyaroshoz egy késsel a halba kis mélyedéseket szúrunk és akkorára vágjuk a szalonnát, ami belefér. Egy kis szelet fokhagymát is rakunk a szalonna mellé.

A narancsoshoz a hal hasába dugjuk a felezett narancsszeletet és a rozmaring ág felét. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 1 evőkanál olívaolajat pár csepp narancslével, a maradék aprított rozmaringgal és a reszelt narancshéjjal elkeverjük.

Ha megsültek a halak, kivesszük, az első verziót megszórjuk a megmaradt korianderzölddel, a másodikat egy csipet paprikával az utolsót pedig meglocsoljuk a narancsos olívaolajjal.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások