Hozzávalók
- 4 db tengerisügér-filé
- 2 - 3 ek olaj
- 20 g vaj
A sült répához
- 4 - 5 szál sárgarépa
- só, bors
- 50 ml olívaolaj
- 1 kis marék fenyőmag
A céklás tzatzikihez
- 1 szál kígyóuborka
- só, bors
- 1 db főtt cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g görög joghurt
- 10 levél bazsalikom
Tengeri sügér céklás tzatzikivel és sült répával, fenyőmaggal
Hozzávalók
- 4 db tengerisügér-filé
- 2 - 3 ek olaj
- 20 g vaj
A sült répához
- 4 - 5 szál sárgarépa
- só, bors
- 50 ml olívaolaj
- 1 kis marék fenyőmag
A céklás tzatzikihez
- 1 szál kígyóuborka
- só, bors
- 1 db főtt cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g görög joghurt
- 10 levél bazsalikom
A meghámozott répákat félbevágjuk, sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-40 perc alatt készre sütjük.
A fenyőmagot egy másik tepsibe tesszük, és 5 percre a sütőbe helyezzük a répák mellé.
Közben a tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, és egy szűrőben hagyjuk kifolyni a levét, majd a maradékot kézzel kinyomkodjuk. A céklákat csíkokra vágjuk, majd belereszeljük a fokhagymát, és összekeverjük a joghurttal és az uborkával. Az egészet sóval, borssal és csíkokra vágott bazsalikommal ízesítjük.
A tengerisügér-filéinket egy teflonserpenyőben, bőrrel lefordítva, olajon, közepes lángon ropogósra sütjük, majd amikor kifehéredett a teteje, vajat dobunk a serpenyőbe, és meglocsoljuk vele a halat. Ha kész, tányérra tesszük a ropogós bőrével felfelé fordítva.
Tálaláskor a tengeri sügér mellé szedünk a répából és a tzatzikiből, amire rászórjuk a fenyőmagot, és friss bazsalikommal díszítjük.
Ha tetszett a tengeri sügér receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!