Hozzávalók
A ráknyársakhoz
- 12 db tigrisrák
- 1 ek aprított friss koriander
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 - 3 ek olaj
- 1 ek vaj
- ½ db lime
A salsához
- 250 g sütőtök
- 250 g mangó
- 80 g piros pritaminpaprika
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 600 ml ananászlé
- 1 ek fehérborecet
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek friss aprított koriander
- ½ ek tabasco
- só, bors
- 1 cm-nyi gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék mogyoró
Tigrisrák mangós sütőtöksalsával
Hozzávalók
A ráknyársakhoz
- 12 db tigrisrák
- 1 ek aprított friss koriander
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 cm-nyi gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 - 3 ek olaj
- 1 ek vaj
- ½ db lime
A salsához
- 250 g sütőtök
- 250 g mangó
- 80 g piros pritaminpaprika
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 600 ml ananászlé
- 1 ek fehérborecet
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek friss aprított koriander
- ½ ek tabasco
- só, bors
- 1 cm-nyi gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék mogyoró
A salsához a sütőtököt, a mangót, a paprikát és lila hagymát 2 x 2 mm-es kockákra vágjuk. Az ananászlevet felforraljuk, beledobjuk a sütőtököt, aztán félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni benne. Ezután leszűrjük, összekeverjük a mangóval, a hagymával és a paprikával. Fehérborecettel, olívaolajjal, korianderrel, tabascóval és 2 evőkanálnyi ananászlével (használhatjuk azt is, amiben a sütőtök kihűlt) ízesítjük, és sózzuk, borsozzuk.
Apró lyukú reszelőn ráreszeljük a gyömbért és a fokhagymát, hozzáadjuk a mogyorót és összekeverjük az egészet.
A rákokat borsozzuk, megszórjuk az aprított korianderrel, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük az olívaolajat, majd összeforgatjuk az egészet. Felhúzzuk őket 4 db nyársra (tehát 3 db rák/nyárs). Csak közvetlenül sütés előtt sózzuk. Forró serpenyőben az olajon, mérettől függően, oldalankét kb. 3 perc alatt készre sütjük. A vége előtt 1-2 perccel hozzáadjuk a vajat, majd ráfacsarjuk a lime levét, és tálalhatjuk is.
Ha tetszett a tigrisrák mangós sütőtöksalsával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!