Hozzávalók
- 320 g konzerv tonhal
- 300 g spagetti
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 200 g passata (passzírozott paradicsom)
- 1 mk szárított oregánó
- parmezán
Tonhalas-paradicsomos tészta
Hozzávalók
- 320 g konzerv tonhal
- 300 g spagetti
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 200 g passata (passzírozott paradicsom)
- 1 mk szárított oregánó
- parmezán
A spagettit sós vízben kifőzzük és kb. 1 decit félre rakunk a főzővizéből. Közben elkészítjük a mártást: olívaolajon egy serpenyőben 2 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. A tonhalkonzervről leöntjük a levét/olajat és rádobjuk a fokhagymás alapra. 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és felöntjük a passatával. Elkeverjük, és további 3 percig forraljuk. Beleöntjük a tészta főzőlevét és miután újra felforr, belerakjuk a kifőtt tésztát, elzárjuk. Ízlés szerint tehetünk bele reszelt parmezánt és tálalásnál locsojunk rá egy kevés olívaolajat.