Hirdetés

Tonhalas paradicsomos tészta

Hozzávalók

2
személyre
320 g konzerv tonhal
300 g spagetti
só, bors
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
200 g passata (passzírozott paradicsom)
1 mk szárított oregánó
parmezán
Hirdetés

Tonhalas paradicsomos tészta

Most megmutatjuk, hogyan csinálhatjátok meg a világ egyik legegyszerűbb tésztáját, a tonhalas pastát. Kevés hozzávaló kell hozzá, nagyon egyszerű és isteni finom! :D Tonhal imádóknak kötelező! :P ;)
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
320 g konzerv tonhal
300 g spagetti
só, bors
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
200 g passata (passzírozott paradicsom)
1 mk szárított oregánó
parmezán

A spagettit sós vízben kifőzzük és kb. 1 decit félre rakunk a főzővizéből. Közben elkészítjük  a mártást: olívaolajon egy serpenyőben 2 percig pirítjuk a felszeletelt fokhagymát. A tonhalkonzervről leöntjük a levét/olajat és rádobjuk a fokhagymás alapra. 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és felöntjük a passaáaval. Elkeverjük és további 3 percig forraljuk. Beleöntjük a tészta főzőlevét és miután újr felaforr,  belerakjuk a kifőtt tésztát, elzárjuk. Ízlés szerint tehetünk bele reszelt parmezánt és tálalásnál locsojunk rá egy kevés olívaolajat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások