Hirdetés

OMG: a kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje

Hirdetés

OMG: a kínai gyorsbüfék szezámos csirkéje

Rengetegen írtatok, hogy kíváncsiak vagytok a kedvenc kínai gyorséttermi kajátokra, a szezámmagos csirkére. Természetesen betartva jó szokásunkat, kikísérleteztük a tökéletes receptet, és meg is mutatjuk, hogy mi a titka az egésznek. 
Hirdetés

Hozzávalók

A fűszeres liszthez:

  • 10 ek. liszt
  • 1 tk. só
  • bors
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. fűszerpaprika

A panírozáshoz:

  • 3 ek. keményítő
  • 25 dkg csirkemell
  • 3 tojás
  • fűszeres liszt
  • olaj a sütéshez

A mázhoz:

  • 1 ek. rizsecet
  • 3 ek. passata
  • 2 ek. chili szósz
  • 2 ek. méz
  • 2 ek. barnacukor
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. szezámmag

szezamos_csirke.jpg

A fűszeres liszthez egy tálban összekeverjük a lisztet, sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával.
A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk, először keményítőbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a fűszeres lisztbe forgatjuk és olajban kisütjük őket.

Egy forró wokban elkészítjük a mázat; a rizsecetet, passatat, chili szószt, mézet, barnacukrot, szójaszószt a két gerezd fokhagymával jól beforraljuk, addig, hogy a felére csökkenjen a folyadék mennyisége. Jól átforgatjuk mázban az előzőleg kisütött csirkefalatokat, megszórjuk a szezámmaggal és végül pedig stílusosan rizzsel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások