Hozzávalók
- 1 zacskó chips
- 300 - 400 g pulykamell szeletelve
- 250 g apprószemű barna csiperkegomba
- 100 g shiitake gomba
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 50 - 100 ml fehérbor
- 300 ml habtejszín
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet rozmaring
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
- 1 ek hideg vaj
Hozzávalók
- 1 zacskó chips
- 300 - 400 g pulykamell szeletelve
- 250 g apprószemű barna csiperkegomba
- 100 g shiitake gomba
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 50 - 100 ml fehérbor
- 300 ml habtejszín
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet rozmaring
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
- 1 ek hideg vaj
Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a gombákat, és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebben a serpenyőben egy kevés olajon pár perc alatt elősütjük az előzőleg sózott, borsozott pulykamellszeleteket, majd ezt is kivesszük. A visszamaradt szaftra öntünk még 1 evőkanál olajat, és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát. Sózzuk, és ha egy kis színt kapott a hagyma, akkor mehet rá a mustár. Kicsit lepirítjuk, és felöntjük a fehérborral.
Ha elpárolgott, mehet bele a tejszín, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal és oregánóval fűszerezzük. Belerakjuk a lepirított gombát és az elősütött pulykát is. Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és 5-8 percig rotyogtatjuk még, hogy a hús teljesen megpuhuljon. Egy darab hideg vajat is elkeverünk benne, és kész. Gyors köretként chipsszel tálaljuk.