Hozzávalók
Fajitas
A hús pácához
- 2 db csirkemell filé
- 1 tk füstölt paprika
- ½ tk római kömény
- ½ tk szárított oregano
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 ek étolaj
- só, bors
Az összeállításhoz
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db lilahagyma
- ½ dl cukkini
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 dl világos sör
- rizs
Csirkemell burger
- 2 db csirkemell filé
- 1 ek olaj
- só, bors
- 3 db hamburger buci
- majonéz
- saláta
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
Tépett csirkemell saláta
- 2 db csirkemell
- olaj
- 1 csipet cayenne bors
- 1 csipet szárított oregano
- só, bors
- 2 ek görög joghurt
- 1 ek majonéz
- 1 ek snidling
- ½ db répa
- 1 db retek
- 0.25 db kígyóuborka
- ½ db lime leve
Hozzávalók
Fajitas
A hús pácához
- 2 db csirkemell filé
- 1 tk füstölt paprika
- ½ tk római kömény
- ½ tk szárított oregano
- 1 tk fokhagyma granulátum
- 1 ek étolaj
- só, bors
Az összeállításhoz
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db lilahagyma
- ½ dl cukkini
- 1 marék koktélparadicsom
- 1 dl világos sör
- rizs
Csirkemell burger
- 2 db csirkemell filé
- 1 ek olaj
- só, bors
- 3 db hamburger buci
- majonéz
- saláta
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
Tépett csirkemell saláta
- 2 db csirkemell
- olaj
- 1 csipet cayenne bors
- 1 csipet szárított oregano
- só, bors
- 2 ek görög joghurt
- 1 ek majonéz
- 1 ek snidling
- ½ db répa
- 1 db retek
- 0.25 db kígyóuborka
- ½ db lime leve
Fajitas
A felcsíkozott csirkemellekre rászórjuk a fűszereket és alaposan belemasszírozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk és beledobjuk a csíkokra vágott paprikákat, a karikára vágott hagymát és cukkinit, és a félbe vágott koktélparadicsomokat. Nagy lángon lepirítjuk, majd félretesszük. Közben kifőzzük a rizst. A serpenyőben elkezdjük lepirítani a húst, majd felöntjük a sörrel. Amikor elfőtt az alkohol, a hús pedig kissé megfőtt, adunk hozzá 1 merőkanállal a rizs főzőlevéből. Ha megfőtt, akkor a kifőtt rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk.
Csirkemell burger
A húst nagyobb darabokra vágjuk és egy aprítóval „ledaráljuk”, 3 db gombócot formálunk belőle és húspogácsává formázzuk őket. Egy serpenyőt felhevítünk, beleöntjük az olajat és belehelyezzük a húspogácsákat, amiket megsózunk, megborsozunk. Alacsony lángon aranybarnára sütjük mindkét oldalukat. Az összeszereléshez a lepirított buci aljára majonézt nyomunk, arra felcsíkozott salátát teszünk, amire ráhelyezünk egy húspogácsát, végül egy karika paradicsomot és hagymát teszünk, majd jöhet a buci teteje.
Tépett csirkemell saláta
A húst egy lábas lobogó vízben puhára főzzük, majd kivesszük és 2 villa segítségével szálaira szedjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és átpirítjuk rajta a csirkehúst a fűszerekkel együtt. Egy tálban kikeverjük a joghurtot a majonézzel és a felaprított snidlinggel. Összeforgatjuk a hússal, majd reszelt répát, vékony karikákra vágott retket és uborkát, valamint limelét adunk hozzá. Tálalunk és alaposan bekajálunk!