Hozzávalók
- 20 dkg hagyma
- ½ kg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 1 csipet pirospaprika
- só, bors
- egy kevés olaj
- 4 db tojás
- 1 db pár virsli
- 8 dkg szalonna
A lecsó még mindig üt
Hozzávalók
- 20 dkg hagyma
- ½ kg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 1 csipet pirospaprika
- só, bors
- egy kevés olaj
- 4 db tojás
- 1 db pár virsli
- 8 dkg szalonna
Itt van a lecsó készítés 3 szintje: vegán, amely nem tartalmaz semmilyen állati eredetű cuccot, vega, amiben hús nincs, de van benne tojás, illetve egy húsimádó, jó sok szalonnával, annak zsírjával, és a zsíron lepirított virslivel.
Vegán lecsó
A hagymát feldaraboljuk és kevés olajon lepirítjuk. Meghintjük fűszerpaprikával, majd rádobjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Az se baj, ha nem túl szép, lecsónak jó lesz. Felöntjük kb. 1dl vízzel és összeszottyasztjuk a zöldségeket. Megsózzuk, borsozzuk. A purista vega lecsónk ezzel el is készült!
Vega lecsó
4 háztáji tojást elhabarunk egy tálban és hozzáadjuk a lecsóalaphoz.
Húsimádó lecsó
A szalonnát feldaraboljuk és lepirítjuk, majd a zsírján szintén megkapatjuk a (lehetőleg jó minőségű) virslit. Hozzáadjuk a tojásos lecsónkhoz, és azonnal elfogyasztjuk!