Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek barna cukor
- 5 ek szójaszósz
- 3 ek almaecet
- 2 cm-es friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db piros chili
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
A répasalátához
- 2 szál sárgarépa
- 1 csokor friss koriander
- 1 db lime
A rizshez
- 150 g rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 marék friss spenót
- 1 ek olaj
- só, bors
A díszítéshez
- friss chili
- 2 szál újhagyma
Adobo, az édes-savanyú mázas csirke
Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek barna cukor
- 5 ek szójaszósz
- 3 ek almaecet
- 2 cm-es friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 db piros chili
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
A répasalátához
- 2 szál sárgarépa
- 1 csokor friss koriander
- 1 db lime
A rizshez
- 150 g rizs
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 marék friss spenót
- 1 ek olaj
- só, bors
A díszítéshez
- friss chili
- 2 szál újhagyma
Egy keverőtálban a csirke pácolásához összekeverjük a barna cukrot, szójaszószt, almaecetet, reszelt gyömbért és fokhagymát és belerakjuk a nagy kockákra vágott csirkemellet. Amíg megcsináljuk a köreteket, hagyjuk a húst állni benne.
A rizshez az olajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, rárakjuk a rizst, ami ha kifehéredett, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lassú tűzön készre főzzük. A legvégén belekeverjük a spenótot és tálalásig lefedjük.
A répasalihoz a répát gyufaszál nagyságúra vágjuk, megszórjuk felaprított korianderrel, ráfacsarjuk fél lime levét és összekeverjük. A csirkét kiszedjük a pácból és 2 ek olajon megpirítjuk kb. 5-6 percig (a pácot megtartjuk). Ezután kiszedjük a serpenyőből, és ugyanebbe a serpenyőbe dobjuk a felszeletelt vöröshagymát és chilit. Miután kicsit összeesett, belerakjuk a húst a páccal együtt. Addig rotyogtatjuk, amíg az egész el nem kezd karamellizálódni. A húst a rizzsel és a répasalival tálaljuk.
Ha tetszett az adobo csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!