Hozzávalók
- 4 szelet csirkemellfilé (kb. 500 g)
- 10 - 12 szem aszalt szilva
- só, bors
A pirított zellerhez
- 1 db kicsi zellergumó (vagy 2 kicsi)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 dl tejszín
- pár csepp citromlé
- 1 kis csokor petrezselyem
A sütéshez
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- olaj
- 12 db fogpiszkáló
Aszalt szilvás rántott csirke, pirított hagymás sült zellerrel
Hozzávalók
- 4 szelet csirkemellfilé (kb. 500 g)
- 10 - 12 szem aszalt szilva
- só, bors
A pirított zellerhez
- 1 db kicsi zellergumó (vagy 2 kicsi)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2 dl tejszín
- pár csepp citromlé
- 1 kis csokor petrezselyem
A sütéshez
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- olaj
- 12 db fogpiszkáló
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, minden szeletre 2-3 darab aszalt szilvát pakolunk, és egyszerűen csak feltekerjük. A két végén és a közepén átszúrjuk fogpiszkálóval, majd lefektetjük, hogy a fogpiszkálók oldalirányúak legyenek, így be tudjuk panírozni: hagyományos módon: liszt-tojás-zsemlemorzsa sorrendben, majd bő olajban közepes lángon aranybarnára sütjük. Kivesszük, és a fogpiszkálókat kiszedjük. Ezzel kész a rántott csirke.
A körethez a zellert megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk a hagymával együtt. Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdjük pirítani. 3-4 perc után rádobjuk a felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, amíg jól le nem pirul a zeller és karamellizálódik a hagyma. Felöntjük tejszínnel, picit összerottyantjuk, belefacsarunk egy kis citromlevet és elzárjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, és ezzel tálaljuk a rántott csirke mellé.