Hirdetés
Instant

Ázsiai szezámolajos krumplisaláta szójás csirkenyárssal

Sakktábla szelet

Nagymamasüti a javából!

"Stroganoff" sertéskaraj

A legmegúszósabb Stroganoff EVÖR!
Hirdetés

Ázsiai szezámolajos krumplisaláta szójás csirkenyárssal

A fő attrakció ebben a receptben a szezámolajos krumplisaláta, ami julienne-re vágva, blansírozva és kis rizsecettel elkábítva igazán újszerű burgonya-élménnyel fog meglepni benneteket. Hozzá egy teljesen egyszerű, de a krumplival nagyon jól működő kis csirkenyársat dobtam össze. Laza, gyors és kivételesen 800 kalória alatt van adagonként! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

 

Elkészítjük a krumplisalátát. A krumplit megpucoljuk és julienne-re vágjuk. Átmossuk hideg vízzel és lobogó forró vízben 3 percig főzzük, villámgyorsan leszűrjük és jéghideg vízben azonnal lehűtjük. Ez a blansírozás. A krumplit belenyomatjuk egy tálba és rizsecettel, pirított szezámmag-olajjal és sóval ízesítjük. Adunk még hozzá egy kis őrölt fehérborsot és egy dózis chilipelyhet, hogy azért csípjen is. Az egészet összeforgatjuk és félretesszük.

img_2571.jpg

A natúr földimogyorót felaprítjuk és egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A snidlinget apróra vágjuk. A csirkemell kockákat szezámolajjal, borssal és szerecsendióval ízesítjük, összeforgatjuk és nyársra tűzzük (adagonként 2 nyársat készítünk). Felhevített serpenyőben 2 evőkanál étolajat hevítünk, beledobjuk a nyársakat és minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk.

img_2560.jpg

Hozzáadjuk a szójaszószt és a mézet, amiket 2-3 perc alatt hagyunk kicsit besűrűsödni és karamellizálódni. A nyársakat jó alaposan átforgatjuk az így kialakult mártásban, majd a nyársak felét rögtön megforgatjuk pirított földimogyoróban, a többit pedig snidlingben. Tányérra halmozzuk a szezámolajos krumplisalátát, és ráhelyezünk egy-egy mogyorós és snidlinges nyársat. Kész!

img_2584.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások