Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db csirkemell
- só, bors
- olaj
- 250 g krémsajt
- 0.25 db szerecsendió
- 15 g reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 - 8 szelet bacon
A salátához
- 300 g friss zöldbab
- só, bors
- olívaolaj
- 1 nagy csipet chilipehely
- 150 g bulgur
- 1 csokor friss bazsalikom
- ½ db citrom leve és héja
- 4 - 5 ek pirított, szeletelt mandula
Hozzávalók
A csirkéhez
- 1 db csirkemell
- só, bors
- olaj
- 250 g krémsajt
- 0.25 db szerecsendió
- 15 g reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 - 8 szelet bacon
A salátához
- 300 g friss zöldbab
- só, bors
- olívaolaj
- 1 nagy csipet chilipehely
- 150 g bulgur
- 1 csokor friss bazsalikom
- ½ db citrom leve és héja
- 4 - 5 ek pirított, szeletelt mandula
Ennél a csirke receptnél először a mellet kb. 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés olajon, magas hőmérsékleten megpirítjuk mindkét oldalát, majd kiszedjük. A krémsajtot, a sót, a borsot, a szerecsendiót, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt összekeverjük, és 2-2 evőkanálnyit rakunk belőle a húsok tetejére, amiket aztán körbetekerünk baconnel. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a húst. Mellé rakjuk a megtisztított zöldbabot, amit összeforgatunk egy kevés sóval, borssal, olívaolajjal, chilipehellyel, és 220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük őket.
Közben a bulgurt bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután összekeverjük a sült zöldbabbal, friss bazsalikommal, sóval, borssal, citromhéjjal, citromlével, egy kevés olívaolajjal és a pirított mandulalapocskákkal. A sült csirkével tálaljuk.
Ha tetszett a baconös-krémsajtos csirke sült zöldbabos bulgursalátával receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!