Hozzávalók
- 600 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek olaj
- 4 db sárgabarack
- 150 g ementáli sajt
A körethez
- 1 ek olaj
- 300 g rizs
- só, bors
- 1 db piros kaliforniai paprika
A szószhoz
- 50 g szeletelt mandula
- 200 g majonéz
- 2 ek méz
- 1 db lime leve
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk gyömbérpor
- 1 mk színes bors
- só
Hozzávalók
- 600 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek olaj
- 4 db sárgabarack
- 150 g ementáli sajt
A körethez
- 1 ek olaj
- 300 g rizs
- só, bors
- 1 db piros kaliforniai paprika
A szószhoz
- 50 g szeletelt mandula
- 200 g majonéz
- 2 ek méz
- 1 db lime leve
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk gyömbérpor
- 1 mk színes bors
- só
A szószhoz lepirítjuk a mandulát, majd összekeverjük a többi hozzávalóval, és félretesszük.
A csirkemellek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, alaposan lepirítjuk az olajon, majd felszeleteljük a barackot, beterítjük vele a csirkék már megpirult, felső oldalát, végül sajtot szeletelünk rá, és légkeveréses sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, és alacsony lángon készre főzzük, úgy, hogy az utolsó öt percben hozzáadjuk az apróra vágott kaliforniai paprikát.
Ha tetszett a barackos csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!