A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A raguhoz
- 1 kg tisztított báránycomb
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 tk paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 2 db babérlevél
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 ml száraz fehérbor
- 200 ml víz
- 2 szál sárgarépa
- 1 csapott ek liszt
- 200 g zöldborsó
A cobblerhez
- 500 g liszt
- 12 g sütőpor
- 200 g vaj
- 300 g mascarpone
- 3 db tojás
- 200 g reszelt sajt
Bárányragu sajtos cobblerrel
A húsvéti receptek támogatója a
A húsvéti receptek támogatója a
Hozzávalók
A raguhoz
- 1 kg tisztított báránycomb
- 3 ek olaj
- só, bors
- 1 tk paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 2 db babérlevél
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 ml száraz fehérbor
- 200 ml víz
- 2 szál sárgarépa
- 1 csapott ek liszt
- 200 g zöldborsó
A cobblerhez
- 500 g liszt
- 12 g sütőpor
- 200 g vaj
- 300 g mascarpone
- 3 db tojás
- 200 g reszelt sajt
A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben a felforrósított olajon piros kérget pirítunk rá. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, amit barnulásig pirítunk. Ezután jöhet a finomra vágott hagyma, és a vékonyan szeletelt fokhagyma is hozzá. A rozmaring leveleit finomra vágjuk, majd ezt is hozzáadjuk a raguhoz, a babérlevéllel és a reszelt citromhéjjal együtt. Felöntjük a fehérborral, és ugyanennyi vízzel, majd lefedjük, és elkezdjük párolni.
Ha a raguban a hús már félig megpuhult, jöhet hozzá a karikákra vágott répa, kevés liszt, még egy nagy csipet só, felöntjük megint 100 ml vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hús teljesen megpuhul. Ha a hús puha, hozzáadjuk a zöldborsót, kivesszük a babérleveleket, majd két kanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a ragu tetejére a tésztából, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt, 40 percre, hogy a cobblerek szépen megsüljenek a tetején.
Ha tetszett a bárányragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!