Hozzávalók
A salihoz
- 4 db paradicsom
- 1 fej salottahagyma
- 200 g mozzarella
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 2 ek balzsamecet
- olívaolaj
A húshoz
- 300 g sertésszűz
- 1 ½ ek egész fekete bors
- 2 ek dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- olaj
Borskéregben sült sertésszűz
Hozzávalók
A salihoz
- 4 db paradicsom
- 1 fej salottahagyma
- 200 g mozzarella
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 2 ek balzsamecet
- olívaolaj
A húshoz
- 300 g sertésszűz
- 1 ½ ek egész fekete bors
- 2 ek dijoni mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- olaj
A sertésszűzhöz a fekete borsot egy mozsárban összezúzzuk. A mustárt, a zúzott fokhagymát, a sót és 1 evőkanál olajat összekeverünk. Rákenjük egy ecsettel a húsra, úgy, hogy minden oldalát befedje. Ezután beleforgatjuk a zúzott borsba. Kevés olajon közepes hőmérsékleten körbesütjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha letelt, kivesszük és 10 percet hagyjuk állni.
A salihoz fél cm vastagra vágjuk a paradicsomokat. Megkenjük a szeletek mindkét oldalát olajjal és egy grillserpenyőben közepes hőfokon, oldalanként 2-2 percig sütjük. Tányérra rakjuk, enyhén megsózzuk, rátépkedjük a mozzarellát, megszórjuk friss bazsalikommal és vékonyra szeletelt salottahagymával, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel. A felszeletelt hús mellé tálaljuk.
Ha tetszett a borskéregben sült sertésszűz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!