Hozzávalók
A töltelékhez:
- 800 g frissen sült csirkemell vagy maradék maradék sült csirkehús szálaira szedve
- 4 - 5 ek konzerv kukorica
- 10 szem zöld olívabogyó
- 1 fej kisebb lilahgyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- 2 - 3 ek sriracha csípős szósz
- 3 ek passata (passzírozott paradicsom)
- 1 csokor friss koriander
A tésztához:
- 170 g hideg vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás (a lekenéshez)
- 250 g liszt
- 1 tk só
- 2 - 3 ek hideg víz
Brazil csirkés pite
Hozzávalók
A töltelékhez:
- 800 g frissen sült csirkemell vagy maradék maradék sült csirkehús szálaira szedve
- 4 - 5 ek konzerv kukorica
- 10 szem zöld olívabogyó
- 1 fej kisebb lilahgyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- 2 - 3 ek sriracha csípős szósz
- 3 ek passata (passzírozott paradicsom)
- 1 csokor friss koriander
A tésztához:
- 170 g hideg vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 db tojás (a lekenéshez)
- 250 g liszt
- 1 tk só
- 2 - 3 ek hideg víz
Először elkészítjük a tésztát: a hideg, kockára vágott vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval és hozzáadjuk a tojássárgáját és pár evőkanál vizet, ha szükséges, hogy összeálljon. Fóliába becsomagoljuk és egy órát hagyjuk pihenni. A töltelékhez egy serpenyőben kevés olajon pirítani kezdjük az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Miután üvegesre pároltuk, mehet bele az előkészített csirkemell, apróra vágott olívabogyó és a kukorica. (Közben kivesszük a hűtőből a tésztát.) 1-2 perc pirítás után belerakjuk a passatat és a csípős szószt. Alaposan összeforgatjuk és alacsony lángon még 2-3 percig sütjük. A legvégén apróra vágott koriandert szórunk bele. A tésztát kicsit átgyúrjuk és a 3/4-nél elvágjuk. Mindkét részt kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A nagyobbikat belefektetjük a tortaformába. Beletöltjük a húsos tölteléket majd erre rakjuk rá a kisebbik tésztát. Lenyomkodjuk, a széleinél is, hogy ne szakadjon szét. A közepébe egy metszést vágunk és lekenjük a tetejét tojással. Előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje.