Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek olaj
- 250 g trappista sajt
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 20 g parmezán
Brokkolis kamu Dubarry csirkemell
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 2 ek olaj
- 250 g trappista sajt
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- frissen reszelt szerecsendió
- 20 g parmezán
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, lobogó vízben 3-4 percig főzzük, majd leszűrjük és hideg vízben kihűtjük.
A besamelhez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és felöntjük a tejjel. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd elzárjuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk egy kevés szerecsendiót és a parmezánt. Hozzákeverjük a brokkolit.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben az olajon oldalanként 2-3 perc alatt, közepes hőmérsékleten megsütjük, ezután egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. Megpakoljuk a besameles brokkolival, ráreszeljük a trappista sajtot, és 200 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a brokkolis Dubarry csirkemell receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!