Hirdetés
Green Kitchen

A legkomolyabb retró kaja: Budapest bélszín

Hozzávalók

A lecsóhoz

1 ujjnyi szelet zsírszalonna
1 fej vöröshagyma
1 tk sűrített paradicsom
5 db csiperke
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 dl alaplé (esetleg víz)
1 csipet pirospaprika
só, bors

A húshoz

3 szelet bélszín
3 szelet libamáj
1 ek olaj
pár csík zsírszalonna
liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A legkomolyabb retró kaja: Budapest bélszín

Aki szereti a lecsót, a marhabélszínt és még meg is koronázná egy szelet finom libamájjal, az jó helyen van. Retro kajának tekintik, de mi imádjuk ezt a Budapest bélszínt, ami korábban biztos, hogy benne volt a top 10 magyar kaja között. Jani megmutatja Nektek, hogy hogyan kell elkészíteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

A lecsóhoz

1 ujjnyi szelet zsírszalonna
1 fej vöröshagyma
1 tk sűrített paradicsom
5 db csiperke
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 dl alaplé (esetleg víz)
1 csipet pirospaprika
só, bors

A húshoz

3 szelet bélszín
3 szelet libamáj
1 ek olaj
pár csík zsírszalonna
liszt
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A szalonnát felkockázzuk és egy forró serpenyőn zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, amit kissé lepirítunk, ezután pedig jöhet az aprított hagyma és az egészet hagyjuk párolódni. Hozzáadjuk a felnegyedelt gombát, egy pár perc elteltével pedig mehet hozzá a felkarikázott paprika és a kockákra vágott paradicsom. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és fűszerpaprikával ízesítjük, majd, egy 5-8 perc alatt, hagyjuk a zöldségeket megpuhulni és összeesni.

bp_belszin.JPG

A bélszín szeleteket szalonna csíkokkal, az oldala mentén, körbeöleljük és fokpiszkálókkal megtámogatjuk. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. Egy forró serpenyőben olajat hevítünk és megsütjük a bélszínszeletek mindkét oldalát, majd kiszedjük őket és pihentetjük őket egy 10 percig. A libamáj szeleteket lisztbe forgatjuk, majd a serpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
A tálalásnál egy csésze rizs mellé tesszük a bélszín szeleteket, amiknek a tetejére jöhetnek a máj darabok, mellé pedig lecsót és szalmakrumplit tálalunk. Petrezselyemmel díszítjük.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások