Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Camembert sajtos batyu

Hozzávalók

4 - 6
személyre
+

A tésztához

500 g sima liszt (BL55)
1 tk porított élesztő
2 tk só
2 dl langyos víz
1 dl olívaolaj
1 db tojás sütésnél a tészta megkenéséhez

A töltelékhez

2 db sütnivaló nyers kolbász
1 ág rozmaring
6 - 8 levél friss zsálya
200 g camembert sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Camembert sajtos batyu

Az egyik kedvenc tésztámból készült egyszerű snack, ami bármikor, bármilyen buliban jólesik. Teszteljétek ti is!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
személyre
+

A tésztához

500 g sima liszt (BL55)
1 tk porított élesztő
2 tk só
2 dl langyos víz
1 dl olívaolaj
1 db tojás sütésnél a tészta megkenéséhez

A töltelékhez

2 db sütnivaló nyers kolbász
1 ág rozmaring
6 - 8 levél friss zsálya
200 g camembert sajt
Bevásárlólistához adom

A lisztet egy keverőtálba öntjük,  hozzáadjuk a sót és a porélesztőt. Jön hozzá a langyos víz és az olaj is. Konyhai robotgéppel, vagy ha jó kondiban vagyunk, akkor kézzel addig dagasztjuk, míg szép ruganyos, gyúrható tésztává válik.  Letakarjuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük.

prev_6.jpg

Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket: egy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kolbászok töltelékét, majd hozzákeverjük a finomra aprított zöldfűszereket is. Levesszük a tűzről és hozzáforgatjuk az apró darabokra tépkedett camembert sajtot is.

A tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk egy belisztezett nyújtódeszkán, majd 10×10 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. Minden négyzet közepébe kanalazunk a kolbászos-camembert sajtos töltelékből, majd a tészta négy sarkát felhajtva összetapasztjuk azokat, hogy kis batyukat formázzanak. Megkenjük őket egy felvert tojással és 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük a batyukat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások