Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- ½ tk őrölt koriander
- 1 ek pirospaprika
- ½ tk cayenne bors
- ½ tk kurkuma
- ½ tk római kömény
- 1 kg marhalábszár
- só, bors
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 170 g paradicsompüré
- 250 ml vörösbor
- 250 g chorizo
- 2 db babérlevél
- 8 db krumpli
Carne guisada - a húsos mennyország
Hozzávalók
- 3 ek olívaolaj
- 1 fej hagyma
- ½ tk őrölt koriander
- 1 ek pirospaprika
- ½ tk cayenne bors
- ½ tk kurkuma
- ½ tk római kömény
- 1 kg marhalábszár
- só, bors
- 400 g hámozott paradicsom (konzerv)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 170 g paradicsompüré
- 250 ml vörösbor
- 250 g chorizo
- 2 db babérlevél
- 8 db krumpli
A carne guisadához az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük kb. 5 perc alatt, közben megszórjuk a fűszerekkel és folyamatosan keverjük. Ha ez megvan rádobjuk a nagyobb kockákra vágott marhahúst és alaposan körbepirítjuk.
Sózzuk és borsozzuk, rádobjuk a hámozott paradicsomot, a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét, majd felöntjük a borral, beledobjuk a felcsíkozott chorizót és a babérlevelet és lefedve 2-2,5 órán át főzzük, addig amíg a marha meg nem puhul. Sós vízben krumplit főzünk hozzá és ezzel tálaljuk.
Csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!