Hirdetés

Céklás-fetás pásztorpite

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
1 kg darált marhahús
2 fej hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 szál répa (kisebb)
1 szál zellerszár (kisebb)
6 - 7 ek olívaolaj
2 - 3 tk paradicsompüré
4 - 5 ág rozmaring
10 - 15 ág kakukkfű
500 ml vörösbor
1 l marhaalaplé vagy víz
só, bors
50 g feta
1 kis csokor snidling

A céklás burgonyapüréhez

3 db cékla
100 ml forró víz
700 g burgonya
70 g vaj
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Céklás-fetás pásztorpite

Imádok játszani a színekkel a konyhában. Az egyik kedvencem a cékla, eszméletlen sok dolgot lehet csinálni vele, és sokféleképpen használhatjuk a színét.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+
1 kg darált marhahús
2 fej hagyma
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 szál répa (kisebb)
1 szál zellerszár (kisebb)
6 - 7 ek olívaolaj
2 - 3 tk paradicsompüré
4 - 5 ág rozmaring
10 - 15 ág kakukkfű
500 ml vörösbor
1 l marhaalaplé vagy víz
só, bors
50 g feta
1 kis csokor snidling

A céklás burgonyapüréhez

3 db cékla
100 ml forró víz
700 g burgonya
70 g vaj
só, bors
Bevásárlólistához adom

A céklákat alufóliába csomagoljuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe, kb. 1-1,5 óra alatt puhára sütjük. Még melegen meghámozzuk, felkockázzuk, és turmixgépben pürésítjük a forró vízzel, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. 

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd egy burgonyanyomón átnyomjuk. Összekeverjük a vajjal és a céklapürével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd egy habzsákba töltjük.

A darált marhát egy serpenyőben barnára pirítjuk. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat lepirítjuk az olívaolajon, rátesszük a paradicsompürét, és pirítjuk még pár percig. Hozzádobjuk a marhahúst, a finomra aprított rozmaringot és kakukkfüvet, és felöntjük a borral. Addig főzzük nagy lángon, amíg szinte teljesen el nem főtt a bor. Felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, amíg egy nagyon sűrű ragut nem kapunk, és szinte megáll benne a fakanál. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Egy kb. 30 x 30 cm-es jénaiba tesszük a ragut, rányomjuk a céklás burgonyapürét és megszórjuk a fetával. 230 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, majd kivesszük és megszórjuk az apróra vágott snidlinggel. Hagyjuk 10 percet pihenni, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a céklás-fetás pásztorpite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások