Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
600 g csirkemellfilé
500 g spagetti

A panírozáshoz

2 - 3 tojás
300 g liszt
1 ek pirospaprika
só, bors

A sütéshez

100 g vaj
200 ml olaj

A mártáshoz

1 citrom
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 mk cayenne bors
100 ml fehérbor
100 ml víz
100 g vaj
só, bors

A tálaláshoz

friss petrezselyem
Hirdetés

Csirke ÉS spagetti? Ez a Chicken Francaise

Mindig érdemes kipróbálni más nemzetek ételeit és kicsit feldobni vele a hétköznapokat vagy elkápráztatni a hétvégi menüvel a családot. Ez a recept egyenesen Franciaországból repült ide egy csirke társaságában.
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
600 g csirkemellfilé
500 g spagetti

A panírozáshoz

2 - 3 tojás
300 g liszt
1 ek pirospaprika
só, bors

A sütéshez

100 g vaj
200 ml olaj

A mártáshoz

1 citrom
1 - 2 gerezd fokhagyma
1 mk cayenne bors
100 ml fehérbor
100 ml víz
100 g vaj
só, bors

A tálaláshoz

friss petrezselyem

A csirkét felszeleteljük, és két sütőpapír között vékonyra lapítjuk. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát, a sót és borsot, félreteszünk belőle 2 evőkanálnyit a mártáshoz, majd egy másik tányérban felverjük a tojásokat.

A csirkeszeleteket először tojásba majd a fűszeres lisztbe mártjuk, utána pedig mindkét oldalát ropogósra sütjük a vaj és az olaj keverékében.

Ha kész, egy másik serpenyőben olvasztunk 50 g vajat, erre rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a cayenne borsot, 1 evőkanál félretett fűszeres lisztet, belefacsarjuk a citrom levét, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, és a vízzel. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, kicsit beforraljuk, majd átszűrjük, és apróra vágott vajkockákat adunk hozzá a selymesebb hatás elérése érdekében.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd tálalunk: egy adag jön a spagettiből a tányérra, erre kerül a hús, végül pedig meglocsoljuk az öntettel és apróra vágott petrezselymet szórunk rá!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások