Hozzávalók
- 600 g csirkemellfilé
- 500 g spagetti
A panírozáshoz
- 2 - 3 db tojás
- 300 g liszt
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
A sütéshez
- 100 g vaj
- 200 ml olaj
A mártáshoz
- 1 db citrom
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk cayenne bors
- 100 ml fehérbor
- 100 ml víz
- 100 g vaj
- só, bors
A tálaláshoz
- friss petrezselyem
Csirke ÉS spagetti? Ez a Chicken Francaise
Hozzávalók
- 600 g csirkemellfilé
- 500 g spagetti
A panírozáshoz
- 2 - 3 db tojás
- 300 g liszt
- 1 ek pirospaprika
- só, bors
A sütéshez
- 100 g vaj
- 200 ml olaj
A mártáshoz
- 1 db citrom
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 mk cayenne bors
- 100 ml fehérbor
- 100 ml víz
- 100 g vaj
- só, bors
A tálaláshoz
- friss petrezselyem
A csirkét felszeleteljük, és két sütőpapír között vékonyra lapítjuk. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát, a sót és borsot, félreteszünk belőle 2 evőkanálnyit a mártáshoz, majd egy másik tányérban felverjük a tojásokat.
A csirkeszeleteket először tojásba majd a fűszeres lisztbe mártjuk, utána pedig mindkét oldalát ropogósra sütjük a vaj és az olaj keverékében.
Ha kész, egy másik serpenyőben olvasztunk 50 g vajat, erre rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a cayenne borsot, 1 evőkanál félretett fűszeres lisztet, belefacsarjuk a citrom levét, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral, és a vízzel. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, kicsit beforraljuk, majd átszűrjük, és apróra vágott vajkockákat adunk hozzá a selymesebb hatás elérése érdekében.
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd tálalunk: egy adag jön a spagettiből a tányérra, erre kerül a hús, végül pedig meglocsoljuk az öntettel és apróra vágott petrezselymet szórunk rá!