Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A raguhoz

4 - 5 ek olívaolaj
1 ½ kg marhaoldalas feldarabolva
1 kg marhacomb kis kockákra vágva
só, bors
2 fej hagyma apróra vágva (nagyobb)
2 db piros chili (nagyobb)
15 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek sűrített paradicsom
2 ág friss rozmaring
5 - 6 ág friss kakukkfű
700 ml passata
600 ml alaplé
1 ek balzsamecet
2 tk méz
60 g reszelt parmezán

A salátához

2 ek olívaolaj
2 fej lila hagyma
só, bors
50 g vaj
1 tk balzsamecet
2 csokor friss petrezselyem
5 - 6 szem szárított paradicsom
350 g főtt, lecsepegtetett beluga lencse
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Chilis marharagu beluga lencsés salátával

A legeslegjobb dolog ami egy marhahússal történhet, tényleg!!! Brutál szaftos, enyhén fűszeres marharagu, egy kicsit könnyebb beluga lencsés salival. Karácsonykor tényleg csináljátok meg, köszi!!! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+

A raguhoz

4 - 5 ek olívaolaj
1 ½ kg marhaoldalas feldarabolva
1 kg marhacomb kis kockákra vágva
só, bors
2 fej hagyma apróra vágva (nagyobb)
2 db piros chili (nagyobb)
15 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek sűrített paradicsom
2 ág friss rozmaring
5 - 6 ág friss kakukkfű
700 ml passata
600 ml alaplé
1 ek balzsamecet
2 tk méz
60 g reszelt parmezán

A salátához

2 ek olívaolaj
2 fej lila hagyma
só, bors
50 g vaj
1 tk balzsamecet
2 csokor friss petrezselyem
5 - 6 szem szárított paradicsom
350 g főtt, lecsepegtetett beluga lencse
Bevásárlólistához adom

Egy nagyobb lábasban magas hőmérsékleten egy kevés olívaolajon előpirítjuk a sózott borsozott marhahúsokat, majd kiszedjük a tányérba. A visszamaradt szaftra 2 evőkanál olajat öntünk és üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Rárakjuk a kimagozott, felaprított chilit és a fokhagymát, és kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk ezt is, közben felaprítjuk a zöld fűszereket, amiket szintén rádobunk. Visszarakjuk a húst, ráöntjük a passatát és az alaplé egy részét, felforraljuk, és fedő alatt 1 órát rotyogtatjuk úgy, hogy közben időnként pótoljuk az alaplevet. Ezután belerakjuk a balzsamecetet és a mézet, és így rotyogtatjuk tovább 1 órát. Ezután levesszük a fedőt és addig rotyogtatjuk, amíg a csontról le nem omlik a hús. A végén belereszeljük a parmezánt.

Közben megcsináljuk a lencsesalit: 2 evőkanál olajon egy serpenyőben puhára pároljuk a vékonyra szeletelt lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha kicsit lepirult, rárakjuk a vajat és a balzsamecetet. Amikor az egész picit megkaramellizálódott, rárakjuk a felaprított petrezselymet, a szárított parit és összeforgatjuk a lencsével. Kóstoljuk meg, hogy igényel-e sót, borsot, pici ecetet még, és tegyünk bele pár evőkanállal a ragu szaftjából. A ragut a salival tálaljuk.

Chilis marharagu beluga lencsés salátával

Ha tetszett a chilis marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások