Hozzávalók
A raguhoz
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 ½ kg marhaoldalas feldarabolva
- 1 kg marhacomb kis kockákra vágva
- só, bors
- 2 fej hagyma apróra vágva (nagyobb)
- 2 db piros chili (nagyobb)
- 15 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 ág friss rozmaring
- 5 - 6 ág friss kakukkfű
- 700 ml passata
- 600 ml alaplé
- 1 ek balzsamecet
- 2 tk méz
- 60 g reszelt parmezán
A salátához
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej lila hagyma
- só, bors
- 50 g vaj
- 1 tk balzsamecet
- 2 csokor friss petrezselyem
- 5 - 6 szem szárított paradicsom
- 350 g főtt, lecsepegtetett beluga lencse
Hozzávalók
A raguhoz
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 ½ kg marhaoldalas feldarabolva
- 1 kg marhacomb kis kockákra vágva
- só, bors
- 2 fej hagyma apróra vágva (nagyobb)
- 2 db piros chili (nagyobb)
- 15 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek sűrített paradicsom
- 2 ág friss rozmaring
- 5 - 6 ág friss kakukkfű
- 700 ml passata
- 600 ml alaplé
- 1 ek balzsamecet
- 2 tk méz
- 60 g reszelt parmezán
A salátához
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej lila hagyma
- só, bors
- 50 g vaj
- 1 tk balzsamecet
- 2 csokor friss petrezselyem
- 5 - 6 szem szárított paradicsom
- 350 g főtt, lecsepegtetett beluga lencse
Egy nagyobb lábasban magas hőmérsékleten egy kevés olívaolajon előpirítjuk a sózott borsozott marhahúsokat, majd kiszedjük a tányérba. A visszamaradt szaftra 2 evőkanál olajat öntünk és üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Rárakjuk a kimagozott, felaprított chilit és a fokhagymát, és kicsit lepirítjuk. Rárakjuk a sűrített paradicsomot, kicsit lepirítjuk ezt is, közben felaprítjuk a zöld fűszereket, amiket szintén rádobunk. Visszarakjuk a húst, ráöntjük a passatát és az alaplé egy részét, felforraljuk, és fedő alatt 1 órát rotyogtatjuk úgy, hogy közben időnként pótoljuk az alaplevet. Ezután belerakjuk a balzsamecetet és a mézet, és így rotyogtatjuk tovább 1 órát. Ezután levesszük a fedőt és addig rotyogtatjuk, amíg a csontról le nem omlik a hús. A végén belereszeljük a parmezánt.
Közben megcsináljuk a lencsesalit: 2 evőkanál olajon egy serpenyőben puhára pároljuk a vékonyra szeletelt lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk és ha kicsit lepirult, rárakjuk a vajat és a balzsamecetet. Amikor az egész picit megkaramellizálódott, rárakjuk a felaprított petrezselymet, a szárított parit és összeforgatjuk a lencsével. Kóstoljuk meg, hogy igényel-e sót, borsot, pici ecetet még, és tegyünk bele pár evőkanállal a ragu szaftjából. A ragut a salival tálaljuk.
Ha tetszett a chilis marharagu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Bejön a stúdió karácsonyi dekora is? Mindent beszerezhettek a H&M Home karácsonyi kínálatából!