Hozzávalók
- 2 egész csirkecomb
- 1 db citrom
- 50 g vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 200 ml tejszín
Citromos csirkecomb
Hozzávalók
- 2 egész csirkecomb
- 1 db citrom
- 50 g vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- 200 ml tejszín
A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd lehetőség szerint egy öntöttvas serpenyőben némi vajon minden oldalukat pirosra sütjük, oldalanként kb. 8 perc alatt, közepes hőfokon. Az elősütött csirkéket kivesszük egy tányérra és félretesszük. A visszamaradt csirkeszaftos vajas keverékbe apróra vágott fokhagymát dobunk, felöntjük fehérborral és egy fél citrom levével és mehet vissza a csirke. Mindegyik csirkedarabra teszünk egy karika citromot, lefedjük és még kb. 30-40 percig főzzük. Ekkor felöntjük a tejszínnel és még 10 percig főzzük alacsony lángon. Petrezselyemmel díszítjük és rizzsel tálaljuk, de akár ropogós kenyérrel is tökéletes.