Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 levél friss zsálya
- 300 ml alaplé
- 60 ml fehérbor
- 1 db citrom
- 120 g vaj
- 50 g parmezán
Citromos-fehérboros csirkeragu
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 levél friss zsálya
- 300 ml alaplé
- 60 ml fehérbor
- 1 db citrom
- 120 g vaj
- 50 g parmezán
A csirkemellet felkockázzuk, az olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsályát. 2 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplé felével (vagy vízzel). Addig pótolgatjuk az elfőtt folyadékot, amíg a hús megpuhul, majd felöntjük a fehérborral, és belefacsarjuk a citrom levét (először csak a felét, majd érdemes kóstolni), majd 5 percig forraljuk.
Hozzáadjuk darabokban a vajat, majd ha az felolvadt, a parmezánt is belereszeljük. Alacsony lángon addig forraljuk, míg a parmezán felolvad, ha kell, még utólag sózzuk, borsozzuk. Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a Citromos-fehérboros csirkeragu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!