Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 375 g natúr joghurt
- 2 db citrom reszelt héja
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
A bulgurhoz
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 120 g bulgur
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 3 ek olívaolaj
Citromos-joghurtos csirke csicseriborsós bulgurral
Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 375 g natúr joghurt
- 2 db citrom reszelt héja
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
A bulgurhoz
- 150 g konzerv csicseriborsó
- 120 g bulgur
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor friss petrezselyem
- 3 ek olívaolaj
A joghurtot, reszelt citromhéjat, reszelt fokhagymát, sót, borsot összekeverjük és ebben pácoljuk a szeletelt csirkemellet, amíg a köret elkészül. A bulgurt kb. 10 perc alatt készre főzzük sós vízben, majd leszűrjük. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a hagymát, fokhagymát megpirítjuk, amíg enyhén barnás színt nem kap. Ekkor jöhet rá a csicseriborsó és ezzel addig kevergetjük, míg le nem pirul az egész.
Beleöntjük a megfőtt bulgurt és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd belekeverjük a maradék olajat, elzárjuk. Egy másik serpenyőben az olívaolajon kb. 10-15 perc alatt megsütjük közepes hőmérsékleten a csirkét.
Fontos, hogy az összes joghurtot ráöntsük, mert ettől lesz puha. Ne ijedjünk meg, a joghurt szinte el fog tűnni belőle, de ahogy rápirul a husira, tökéletes lesz! A csirkét a csicseriborsós bulgurral tálaljuk.