Hirdetés

Colorado chili

Hozzávalók

4
főre
1.4 l alaplé
6 db szárított ancho chili
4 db szárított pasilla chili
1 kg marhalábszár
só, bors
2 ek olívaolaj
1 nagy fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt kömény
2 tk szárított oregánó
2 babérlevél

A tálaláshoz

kukorica tortilla
lime
friss koriander
Hirdetés

Colorado chili

Eredeti nyelven: vörösre festve! Ez a paprikára utal és semmi köze Coloradóhoz. A szavad is eláll ha megkóstolod!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
1.4 l alaplé
6 db szárított ancho chili
4 db szárított pasilla chili
1 kg marhalábszár
só, bors
2 ek olívaolaj
1 nagy fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt kömény
2 tk szárított oregánó
2 babérlevél

A tálaláshoz

kukorica tortilla
lime
friss koriander

A marhahúst nagyobb kb. 5×5 centis kockákra vágjuk és kevés olajon körbepirítjuk. Felöntjük az alaplé felével és lefedve puhára pároljuk. Néha megkavarjuk és ha azt tapasztaljuk, hogy a levét elfőtte, pótoljuk némi vízzel, nehogy leégjen. A maradék alaplevet felforraljuk és a szárított chilit beáztatjuk kb. 40 percre.  

A chilis alaplébe dobjuk a fokhagymagerezdeket, a köményt és az oregánót és leturmixoljuk az egészet. Amint a hús megpuhult, felöntjük a turmixolt paprikás alappal, dobunk hozzá babérlevelet és addig főzzük, amíg a lé nagyjából felére sűrűsödik be. Ha kész, megszórjuk friss korianderrel, egy-két gerezd lime-ot dobunk rá és tortillával esszük! Brutálisan erős!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások