Hozzávalók
- 1.4 l alaplé
- 6 db szárított ancho chili
- 4 db szárított pasilla chili
- 1 kg marhalábszár
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej nagyobb hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk szárított oregánó
- 2 db babérlevél
A tálaláshoz
- kukorica tortilla
- lime
- friss koriander
Colorado chili
Hozzávalók
- 1.4 l alaplé
- 6 db szárított ancho chili
- 4 db szárított pasilla chili
- 1 kg marhalábszár
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej nagyobb hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk szárított oregánó
- 2 db babérlevél
A tálaláshoz
- kukorica tortilla
- lime
- friss koriander
A marhahúst nagyobb kb. 5×5 centis kockákra vágjuk és kevés olajon körbepirítjuk. Felöntjük az alaplé felével, hozzáadjuk a megtisztított, félbevágott hagymát, és lefedve puhára pároljuk. Néha megkavarjuk és ha azt tapasztaljuk, hogy a levét elfőtte, pótoljuk némi vízzel, nehogy leégjen. A maradék alaplevet felforraljuk és a szárított chilit beáztatjuk kb. 40 percre.
A chilis alaplébe dobjuk a fokhagymagerezdeket, a köményt és az oregánót, majd átszedjük ide a húshoz adott hagymát, és leturmixoljuk az egészet. Amint a hús megpuhult, felöntjük a turmixolt paprikás alappal, dobunk hozzá babérlevelet és addig főzzük, amíg a lé nagyjából felére sűrűsödik be. Ha kész, megszórjuk friss korianderrel, egy-két gerezd lime-ot dobunk rá és tortillával esszük! Brutálisan erős!