Hirdetés

Csárdajava töltve: a klasszik recept

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
500 g csont nélküli karaj egészben
Hozzávaló kipipálva
300 g darált sertéshús
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
1 púpozott ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek zsír
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika
Hozzávaló kipipálva
200 ml tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csárdajava töltve: a klasszik recept

Klasszik csárdakaja kompromisszumok nélkül. Igazi vadorzó, egyszerűen nem lehet nem imádni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
500 g csont nélküli karaj egészben
Hozzávaló kipipálva
300 g darált sertéshús
Hozzávaló kipipálva
3 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
1 púpozott ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek zsír
Hozzávaló kipipálva
2 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
1 db paprika
Hozzávaló kipipálva
200 ml tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A húst 1,5 centi vastag szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk és borsozzuk. A darált húst összekeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel és 1 teáskanál pirospaprikával ( ez lehet csípős is, ki hogy szereti ). Az így elkészült kolbásztöltelékkel megkenjük a szelet húsokat és feltekerjük őket, majd megtűzzük fogpiszkálókkal.

A töltött csárdajava tálalása

A hústekercseinket kevés zsírban körbesütjük, majd kivesszük és félretesszük őket. A visszamaradt zsíron apróra vágott hagymát dinsztelünk, majd megszórjuk a maradék (1 evőkanál) pirospaprikával és felöntjük egy kis vízzel. Mehet bele az apróra vágott paradicsom és a paprika. Borsozzuk és hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát. Gyakorlatilag egy pörköltalapot kell főznünk.

A töltött csárdajava tálalása

5 perc elteltével beletesszük az elősütött hústekercseket és lefedve, lassú tűzön együtt főzzük készre az egészet kb. 1-1,5 óra alatt. Ha szükséges az elfőtt folyadékmennyiséget pótoljuk.  A végén hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Ha kész 1,5-2 cm vastag csíkokra vágjuk a húst és a szaftjával tálaljuk. Galuskával a legjobb.

Ha tetszett a  töltött csárdajava receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?