Hozzávalók
- 500 g csont nélküli karaj egészben
- 300 g darált sertéshús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 púpozott ek pirospaprika
- só, bors
- 1 ek zsír
- 2 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 200 ml tejföl
Csárdajava töltve: a klasszik recept
Hozzávalók
- 500 g csont nélküli karaj egészben
- 300 g darált sertéshús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 púpozott ek pirospaprika
- só, bors
- 1 ek zsír
- 2 fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 200 ml tejföl
A húst 1,5 centi vastag szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk és borsozzuk. A darált húst összekeverjük 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel és 1 teáskanál pirospaprikával ( ez lehet csípős is, ki hogy szereti ). Az így elkészült kolbásztöltelékkel megkenjük a szelet húsokat és feltekerjük őket, majd megtűzzük fogpiszkálókkal.
A hústekercseinket kevés zsírban körbesütjük, majd kivesszük és félretesszük őket. A visszamaradt zsíron apróra vágott hagymát dinsztelünk, majd megszórjuk a maradék (1 evőkanál) pirospaprikával és felöntjük egy kis vízzel. Mehet bele az apróra vágott paradicsom és a paprika. Borsozzuk és hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát. Gyakorlatilag egy pörköltalapot kell főznünk.
5 perc elteltével beletesszük az elősütött hústekercseket és lefedve, lassú tűzön együtt főzzük készre az egészet kb. 1-1,5 óra alatt. Ha szükséges az elfőtt folyadékmennyiséget pótoljuk. A végén hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Ha kész 1,5-2 cm vastag csíkokra vágjuk a húst és a szaftjával tálaljuk. Galuskával a legjobb.
Ha tetszett a töltött csárdajava receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!