Hozzávalók
A tabuléhoz
- 200 g bulgur
- só
- 100 ml olívaolaj
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 50 g csemegeuborka
- 50 g piros koktélparadicsom
- 50 g sárga koktélparadicsom
- 1 csomag újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
- őrölt bors
A csevaphoz
- 2 csomag csevapcsicsi pikáns ajvárral (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- pizzatésztából készült lepény
Csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval
Hozzávalók
A tabuléhoz
- 200 g bulgur
- só
- 100 ml olívaolaj
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 50 g csemegeuborka
- 50 g piros koktélparadicsom
- 50 g sárga koktélparadicsom
- 1 csomag újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor koriander
- 1 db lime
- őrölt bors
A csevaphoz
- 2 csomag csevapcsicsi pikáns ajvárral (400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- pizzatésztából készült lepény
A csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval recepthez először a bulgurt dupla mennyiségű vízzel, sóval és 1 evőkanál olívaolajjal egy mikrózható tálba rakjuk, és egy tányérral lefedve 10-12 perc alatt 900 W-on készre pároljuk.
A paprikákat és a csemegeuborkát kis kockákra vágjuk, a koktélparadicsomokat elfelezzük, az újhagymát pedig vékony karikákra vágjuk. Ha a bulgur kihűlt, hozzákeverjük a felaprított zöldségeket és az apróra vágott zöldfűszereket. Belereszeljük a lime héját, és belenyomjuk a levét is. Sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a maradék olívaolajat.
A csevapcsicsákat közepesen forró grillen, oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A pizzatésztából pedig kis lepényeket formázunk és azt is a grillre dobjuk, 1-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük. A kész csevapokat az ajvárral, a tabuléval és a lepénnyel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a csevap ajvárral, lepénnyel és tabuléval receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csevapos kaja: