Hozzávalók
- 4 db csirkealsócomb
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
A raguhoz
- 50 g vaj
- 8 szelet bacon
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g paradicsompüré
- 30 g liszt
- 50 ml konyak
- 1 dl fehérbor
- 5 dl víz
- 200 g csiperkegomba
- 300 g darabolt paradicsom
- 1 ek szárított tárkony
- 2 - 3 szál kakukkfű
- só
- 2 ek Worcester szósz
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem apróra vágva
- krumplipüré
Hozzávalók
- 4 db csirkealsócomb
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
A raguhoz
- 50 g vaj
- 8 szelet bacon
- 1 csokor újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g paradicsompüré
- 30 g liszt
- 50 ml konyak
- 1 dl fehérbor
- 5 dl víz
- 200 g csiperkegomba
- 300 g darabolt paradicsom
- 1 ek szárított tárkony
- 2 - 3 szál kakukkfű
- só
- 2 ek worcester szósz
A tálaláshoz
- ½ csokor petrezselyem apróra vágva
- krumplipüré
A csirkét kevés olajon először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is alaposan lepirítjuk egy nagy lábosban, közben sózzuk, borsozzuk, amikor kész, félretesszük. A lábosba teszünk egy kevés vajat, majd az apróra vágott bacont körbepirítjuk, ha kész, rádobjuk a felkarikázott újhagymát és a fokhagymát is.
2-3 perc múlva ráöntjük a paradicsompürét, elkeverjük, picit lepirítjuk, majd következik a liszt, amit szintén elkeverünk, majd felöntjük a konyakkal, a fehérborral és a vízzel. Megvárjuk, amíg elpárolog az alkohol, majd hozzáadjuk a feldarabolt csiperkét és a paradicsomot, végül sózzuk, tárkonnyal, kakukkfűvel és kevés Worcesterrel ízesítjük.
Visszatesszük a csirkéket bele, és további 45-60 percig főzzük alacsony lángon, vagy amíg a csirkecombok majd le nem esnek a csontról.
Krumplipüré-ágyon tálaljuk, gazdagon meglocsolva a szafttal és meghintve petrezselyemmel.
Ha tetszett a csirke chasseur receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!