Hirdetés

Csirke dubarry szaftosra sült hússal és sok besamellel

Hozzávalók

80 dkg csirkemell filé
70 dkg karfiol (kb. 1 kis karfiol)
3 dkg liszt
3 dkg vaj
3 dl tej
2 db tojássárgája
1 - 2 ek olaj
1 ek szárított kakukkfű
1 ek zsemlemorzsa
1 tk szódabikarbóna
2 nagy marék reszelt sajt
bors
szerecsendió
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirke dubarry szaftosra sült hússal és sok besamellel

A csirkés egytálétel mindig jó buli, így van ezzel a dubarry csirkével is. Aranybarnára lesült hús, karfiol rózsák és rengeteg besamel. Brutális kaja, próbáljátok ki!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

80 dkg csirkemell filé
70 dkg karfiol (kb. 1 kis karfiol)
3 dkg liszt
3 dkg vaj
3 dl tej
2 db tojássárgája
1 - 2 ek olaj
1 ek szárított kakukkfű
1 ek zsemlemorzsa
1 tk szódabikarbóna
2 nagy marék reszelt sajt
bors
szerecsendió
Bevásárlólistához adom

A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén cukrozott, sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük őket. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Szép apránként, fokozatosan hozzákeverjük a tejet, teljesen csomómentesre. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tojássárgájákat és a reszelt sajtot, és az egészet kiforraljuk.

Egy forró serpenyőbe olajat hevítünk, és elkezdjük lesütni rajta a sózott, borsozott és kakukkfűvel meghintett csirkemelleket. 30 másodpercenként fordítunk rajtuk egyet.

Ha már majdnem kész és már szép aranybarna, akkor rápakoljuk a kifőtt karfiol rózsákat, ráöntjük a besamelmártást, megszórjuk még több sajttal és egy kis zsemlemorzsával. 200 fokos felső grillen aranybarnára sütjük, majd rizzsel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások