Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell filé
- 70 dkg karfiol (kb. 1 kis karfiol)
- 3 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 1 - 2 ek olaj
- 1 ek szárított kakukkfű
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 nagy marék reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió
Csirke dubarry szaftosra sült hússal és sok besamellel
Hozzávalók
- 80 dkg csirkemell filé
- 70 dkg karfiol (kb. 1 kis karfiol)
- 3 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 1 - 2 ek olaj
- 1 ek szárított kakukkfű
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 nagy marék reszelt sajt
- só
- bors
- szerecsendió
A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén cukrozott, sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük őket. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Szép apránként, fokozatosan hozzákeverjük a tejet, teljesen csomómentesre. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a tojássárgájákat és a reszelt sajtot, és az egészet kiforraljuk.
Egy forró serpenyőbe olajat hevítünk, és elkezdjük lesütni rajta a sózott, borsozott és kakukkfűvel meghintett csirkemelleket. 30 másodpercenként fordítunk rajtuk egyet.
Ha már majdnem kész és már szép aranybarna, akkor rápakoljuk a kifőtt karfiol rózsákat, ráöntjük a besamelmártást, megszórjuk még több sajttal és egy kis zsemlemorzsával. 200 fokos felső grillen aranybarnára sütjük, majd rizzsel tálaljuk.