Hozzávalók
- 500 g csirkemell (4 szeletre vágva)
- só, bors
- 30 g parmezán
- 200 g mozzarella
A marinara szószhoz
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk sűrített paradicsom
- 400 g hámozott paradicsom
- 150 - 200 ml víz
- só, bors
- 1 tk balzsamecet
- (parmezánhéj)
- 1 csokor friss bazsalikom
A panírozáshoz
- 2 db tojás
- só, bors
- teljes kiőrlésű liszt
- panko morzsa
- 20 g parmezán
- 1 db citrom héja
A salihoz
- 80 g friss rukkola
- 20 g parmezán
- 50 ml olívaolaj
- 25 ml balzsamecet
- só, bors
Csirke parmigiana parmezános rukkolasalátával
Hozzávalók
- 500 g csirkemell (4 szeletre vágva)
- só, bors
- 30 g parmezán
- 200 g mozzarella
A marinara szószhoz
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk sűrített paradicsom
- 400 g hámozott paradicsom
- 150 - 200 ml víz
- só, bors
- 1 tk balzsamecet
- (parmezánhéj)
- 1 csokor friss bazsalikom
A panírozáshoz
- 2 db tojás
- só, bors
- teljes kiőrlésű liszt
- panko morzsa
- 20 g parmezán
- 1 db citrom héja
A salihoz
- 80 g friss rukkola
- 20 g parmezán
- 50 ml olívaolaj
- 25 ml balzsamecet
- só, bors
Egy gyorsforralóban a mártáshoz felmelegítjük az olajat. Belerakjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Miután üvegesre párolódott, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és kicsit lepirítjuk. Ezután rárakjuk a hámozott paradicsomot és felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk balzsamecettel. Belerakjuk a bazsalikom felaprított szárát és a parmezán héját. Ezután fél óráig rotyogtatjuk. Ha letelt az idő, elzárjuk és belekeverjük az apróra vágott bazsalikomleveleket.
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk Cayenne-borssal. A panírozáshoz a tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A panko morzsába belereszeljük a parmezánt, a citromhéjat, és hagyományos módon panírozunk: először teljes kiőrlésű lisztbe, utána tojásba, majd a panko morzsába forgatjuk a húst. Ezután egy serpenyőbe 1 cm olajat öntünk, és közepes hőmérsékletűre hevítjük, majd aranybarnára sütjük benne a csirkét. Kivesszük egy papírtörlőre, majd egy kiolajozott tepsire rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, ráreszeljük a parmezánt, rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A salihoz összerázzuk egy üvegben az olajat és a balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk, majd tálalás előtt összeforgatjuk a rukkolával. Ráreszeljük a parmezánt és a megsült húsokat a salival tálaljuk.
Ha tetszett a csirke parmigiana receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!