Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók a csirke satay-hoz

A mártáshoz

3 db narancs leve
1 db lime leve
1 ujjnyi gyömbér
2 tk méz
1 ek szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
½ db chilipaprika
2 tk étkezési keményítő
1 dl hideg víz

A húshoz (7 darabhoz)

1 egész csirkemell
só, bors
½ mk őrölt szegfűszeg
1 mk cayenne bors
1 mk kurkuma
½ csokor snidling
0.25 fej vöröshagyma

A salátához

½ fej kisebb fejeskáposzta
½ fej kisebb lilakáposzta
1 szál sárgarépa
só, bors
1 tk sriracha szósz

Hozzávalók a Sin Limites koktélhoz

A vanília sziruphoz

2 rúd vanília
200 ml víz
360 g cukor

A koktélhoz

1 db lime
1 csipet vaníliasó
3 szem kardamom
45 ml Bacardí Carta Blanca
20 ml friss limelé
15 ml házi készítésű vanília szirup
5 ml Campari
1 adag jég
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csirke satay nyárs mártogatóssal és egy extra koktéllal

Ha partira készülsz (na meg akkor is ha nem) és villantanál valamit ami nem megszokott, akkor ezt a receptet nagyon ajánljuk. Ütős csirkés, fűszeres nyársak, amiket rövid idő alatt összedobhatsz, ráadásul a salinak és a szósznak sem kell sok idő. A ráadás az egészben az, hogy a kaja mellé ajánlunk egy tutkó, fűszeres koktélt is, nanááá, hogy recepttel együtt, melyet Gózon Péter barátunk fog nektek bemutatni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók a csirke satay-hoz

A mártáshoz

3 db narancs leve
1 db lime leve
1 ujjnyi gyömbér
2 tk méz
1 ek szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só
½ db chilipaprika
2 tk étkezési keményítő
1 dl hideg víz

A húshoz (7 darabhoz)

1 egész csirkemell
só, bors
½ mk őrölt szegfűszeg
1 mk cayenne bors
1 mk kurkuma
½ csokor snidling
0.25 fej vöröshagyma

A salátához

½ fej kisebb fejeskáposzta
½ fej kisebb lilakáposzta
1 szál sárgarépa
só, bors
1 tk sriracha szósz

Hozzávalók a Sin Limites koktélhoz

A vanília sziruphoz

2 rúd vanília
200 ml víz
360 g cukor

A koktélhoz

1 db lime
1 csipet vaníliasó
3 szem kardamom
45 ml Bacardí Carta Blanca
20 ml friss limelé
15 ml házi készítésű vanília szirup
5 ml Campari
1 adag jég
Bevásárlólistához adom

A csirke satay-hoz

A narancsok és lime levét egy gyorsforralóba facsarjuk és hozzáreszeljük a gyömbért, a mézet és a szójaszószt. A fokhagymát apróra vágjuk, szórunk rá egy csipet sót, egy késsel összepépesítjük és belekeverjük a narancsos alapba. Egy fél chilipaprikát kettévágunk, kiszedjük az erét és a magjait, csíkokra vágjuk és beledobjuk a narancsos szószba. A keményítőt elkeverjük a vízzel, hozzáöntjük a mártáshoz, elkeverjük, majd hagyjuk, hogy fellforrjon és félre is húzzuk. A csirkemellet belerakjuk az aprítóba, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szegfűszeget, cayenne borsot és a kurkumát. A snidlinget és a vöröshagymát apróra vágjuk és a csirkéhez adjuk, majd az egészet lezúzzuk az aprítógéppel. A masszából egy-egy kis darabot kiveszünk, hengeres alakúra formázzuk és a bambusznyársakra nyomogatjuk őket. A káposztákat és a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk és fértesszük őket. Egy felforrósított serpenyőbe kevés olajat rakunk, majd pár perc alatt, néha átforgatva aranybarnára sütjük benne a csirkesatay-okat. A serpenyőbe egy evőkanálnyi olajat öntünk, rádobjuk a káposztákat, a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a sriracha szósszal és tűzforró serpenyőben, forgatva lepirítjuk a zöldségeket. Tálaláskor a ropogós, lepirított káposztára pakoljuk a csirkenyársakat és a szószba tunkolva elfogyasztjuk az összeset!

A Sin Limites koktélhoz

A vaníliarudakat kettévágjuk és kikaparjuk a magját. Egy lábasba mérjük a vizet, hozzáadjuk a vaníliamagokat és a szárat is. Mikor felforrt a víz, hozzáadjuk a cukrot, megvárjuk amíg feloldódik, majd félrerakjuk. A limeot kettévágjuk, bedörzsöljük vele a pohár szélét, megszórjuk a vaníliasóval és belerakunk egy adag jeget, hogy kellőképpen lehűljön a pohár. Egy shakerbe dobjuk a kardamomot, kissé összezúzzuk egy törőfával, hozzáöntjük a bacardit, a lime levét, a vanília szirupot, és a camparit. Dobunk a shakerbe egy adag jeget és összerázzuk. A jeget kidobjuk a pohárból és beleszűrjük a príma koktélunkat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások