Hirdetés

Csirke Wellington: kamu kaja, de imádni fogod

Hirdetés

Csirke Wellington: kamu kaja, de imádni fogod

Hirdetés

A Wellington módot sokan jól ismerik…de akik mégsem hallottak volna még erről, elmondjuk mit jelent, aztán azt is, mit változtattunk rajta. A Wellingtont eredetileg marhabélszínre alkalmazzák, a dolog pikantérája pedig az lenne, hogy a húst elősütik, majd gombapéppel alapozzák, végül pedig sonkába tekerik és vajas tésztában kisütik. Mi úgy gondoltuk, elkészítjük ugyanezt, csak kicsit másképpen 😀 Marha helyett csirkével, sonka helyett baconnel, tojással, na meg egy kis pestoval. De ennél többet nem is mondunk, nézzétek a receptet!

 

Hozzávalók 2 személyre:

A pestohoz:

  • 3 marék bazsalikomlevél
  • 1 kis marék fenyőmag
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek parmezán
  • olívaolaj

A csirkéhez:

  • 500 g csirkemellfilé (két fél mell)
  • bors
  • 4 ek bazsalikomos pesto
  • 8 szelet bacon
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez

 

Fotó: Szilágyi Nóri

A pestohoz minden hozzávalót egy aprítógépbe rakunk, felöntjük pár kanál olívaolajjal és alaposan lezúzzuk. Ha igényli még egy kevés olívaolajat öntünk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A csirkemelleket ketté vágjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Megkenjük őket a bazsalikomos pestoval és szorosan feltekerjük. Baconnel betekerjük a csirkemelleket és kevés olajon egy forró serpenyőben átpirítjuk őket. A leveles tésztát kihajtogatjuk, megfelezzük és belebugyoláljuk a baconos csirkemelleket. Lekenjük őket tojással és 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások