Hozzávalók
A pestohoz
- 3 marék bazsalikomlevél
- 1 kis marék fenyőmag
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek parmezán
- olívaolaj
A csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé (két fél mell)
- só
- bors
- 4 ek bazsalikomos pesto
- 8 szelet bacon
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás a kenéshez
Csirke Wellington: kamu kaja, de imádni fogod
Hozzávalók
A pestohoz
- 3 marék bazsalikomlevél
- 1 kis marék fenyőmag
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek parmezán
- olívaolaj
A csirkéhez
- 500 g csirkemellfilé (két fél mell)
- só
- bors
- 4 ek bazsalikomos pesto
- 8 szelet bacon
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojás a kenéshez
A csirke wellington a hagyományos wellingtonhoz hasonlóan több rétegből és egy pestós töltelékből áll. A pestohoz minden hozzávalót egy aprítógépbe rakunk, felöntjük pár kanál olívaolajjal és alaposan lezúzzuk. Ha igényli még egy kevés olívaolajat öntünk hozzá, hogy krémes állagú legyen. A csirkemelleket ketté vágjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Megkenjük őket a bazsalikomos pestoval és szorosan feltekerjük. Baconnel betekerjük a csirkemelleket és kevés olajon egy forró serpenyőben átpirítjuk őket.
A leveles tésztát kihajtogatjuk, megfelezzük és belebugyoláljuk a baconos csirkemelleket. Lekenjük őket tojással és 190 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Ha tetszett a csirke Wellington receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!