Hozzávalók
- 600 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 db citrom
- 2 kis csokor petrezselyem
A panírhoz
- 300 g liszt
- 3 db tojás
- 300 ml világos sör
- 100 g liszt (a hempergetéshez)
- 1 - 1 ½ l olaj (a sütéshez)
Csirkemell Orly módra
Hozzávalók
- 600 g csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 db citrom
- 2 kis csokor petrezselyem
A panírhoz
- 300 g liszt
- 3 db tojás
- 300 ml világos sör
- 100 g liszt (a hempergetéshez)
- 1 - 1 ½ l olaj (a sütéshez)
A csirkemell Orly módra egy már-már elfeledett klasszikus, de most megmutatjuk, hogyan készül!
A csirkemelleket felcsíkozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat, sózzuk és borsozzuk. Ráreszeljük a citrom héját, majd a levét is ráfacsarjuk. A petrezselymet rusztikusra vágva hozzákeverjük, majd az egészet hűtőbe tesszük pihenni.
Elkészítjük a panírozótésztát: a lisztet és a tojást kb. 200 ml hideg sörrel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradékot 100 ml-t is.
A pácolt csirkecsíkokat lisztben megforgatjuk, majd a tésztába mártjuk, és 160-170 fokos olajban aranysárgára sütjük. Javaslom, hogy rizibizivel tálaljátok.
Ha tetszett a csirkemell Orly módra, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!