Hozzávalók
- 1 csokor zöldspárga
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 ek olaj
- 1 ek citromlé
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 300 g liszt+3 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 db tojás
- 100 ml víz
- 100 ml tej
- 1 tk só
- 200 g gouda sajt
- 200 g füstölt sajt
- 50 g parmezán
Csirkemell sajtos bundában, spárgával
Hozzávalók
- 1 csokor zöldspárga
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- 1 ek olaj
- 1 ek citromlé
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- 300 g liszt+3 ek liszt
- 1 tk sütőpor
- 2 db tojás
- 100 ml víz
- 100 ml tej
- 1 tk só
- 200 g gouda sajt
- 200 g füstölt sajt
- 50 g parmezán
A csirkemellet 4 szeletbe vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk 3 evőkanál lisztben. Egy nagy tálban elkeverjük a tojást, vizet, tejet, sót. Csomómentesre keverjük benne a lisztet és a sütőport. Apró lyukú reszelővel belereszeljük a sajtokat. Óvatosan beleforgatjuk a húsokat, ha kell, kézzel rásegítünk, hogy teljesen rátapadjon. Közepes hőfokú bő olajban aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőre szedjük.
A spárga fás végeit letörjük, a többit nagyobb darabokra vágjuk és forró lobogó vízbe dobjuk 3-4 percre. Leszűrjük és hideg vízben kihűtjük. Egy tálban az olajat összekeverjük egy kevés sóval, borssal, reszelt fokhagymával, citromlével és az apróra vágott friss zöldfűszerekkel. Ebbe forgatjuk bele a spárgát és a hús mellé tálaljuk.
Ha tetszett a csirkemell sajtos bundában receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!